Blog

Vliv kořeněných a pálivých jídel na trávení a mikrobiom

Vliv kořeněných a pálivých jídel na trávení a mikrobiom

Kořeněná jídla nejen zesilují chuťové zážitky, ale také ovlivňují trávení a střevní mikrobiom. Kapsaicin, hlavní složka chilli papriček, nabízí řadu zdravotních benefitů. Při nadměrné konzumaci však může způsobit zažívací problémy. Probiotika mohou pomoci zmírnit jejich negativní dopady.

Nemoci

Všechny články
Jak se starat o atopickou pokožku?
Zdravá pokožka a pleť

Atopický ekzém – jak souvisí s mikrobiotou a jak ho léčit?

Atopická dermatitida, známá jako atopický ekzém, je chronické kožní onemocnění, které začíná většinou v dětství. Projevuje se suchou, svědící pletí a má období klidu i exacerbace. U lidí s tímto on...
Podrážděná pokožka, zarudnutí či akné. Jaký má mikrobiom vliv na zdravou pleť?
Odborné poradenství

Podrážděná pokožka, zarudnutí či akné. Jaký má mikrobiom vliv na zdravou pleť?

Kůže je největším orgánem těla a má ochrannou funkci. Mikrobiom na kůži obsahuje různé bakterie a houby, které ovlivňují zdraví pokožky. Dysbióza může vést k onemocněním, jako je akné či ekzémy. Lé...

Až 94 % zákazníků cítí rozdíl po 3 měsících užívání Symprove

Využijte zvýhodněné nabídky 2+1 měsíce zdarma a pociťte benefity zdravého mikrobiomu i vy.

Symprove